Αποχώρησε η ΝΔ από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Αποχώρησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Όπως δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Εξωτερικών, η κυβέρνηση αρνήθηκε να διευρύνει τη συζήτηση για κρίσιμα εθνικά θέματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββίδης από τη ΝΔ, ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης από το Ποτάμι, ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης από τους ΑΝΕΛ και τέλος η Ελένη Μαρτσούκου από την Ένωση Κεντρώων.

Με την έναρξη της συζήτησης ο κύριος Κουμουτσάκος ζήτησε να συζητηθούν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο Κόσσοβο, τα Ελληνοτουρκικά και Ελληνορωσικά κ.α., γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και των εκπροσώπων των υπολοίπων κομμάτων με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, με τον κύριο Κουμουτσάκο να προβαίνει σε δηλώσεις έξω από το ΥΠΕΞ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η συνεδρίαση του ΕΣΕΠ συνεχίζεται χωρίς τη συμμετοχή του κ. Κουμουτσάκου και της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί